Veelgestelde vragen

Hier geven wij graag antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Als je hier geen antwoord op jouw vraag vindt, neem dan gewoon even contact met ons op per telefoon 050 605 401 of per e-mail. Wij verheugen ons erop je verder te helpen!

Opmeten

Zijn er paslatten voorzien?

Om de kasten mooi af te werken worden paslatten voorzien. Deze worden bevestigd tijdens de laatste stap van de montage. Links en rechts worden paslatten voorzien van +/-5cm. Bovenaan een opstopplafond van +/- 5cm en voor de sokkel wordt een plint geplaatst om de afwerking te garanderen. Onze klanten mogen opmeten van muur tot muur en van vloer tot plafond. Woodiy zal de nodige afmetingen hier van aftrekken.

Kan ik smallere/grotere paslatten vragen?

Ja dit kan zeker, zet bij de laatste stap bij opmerking dat je een andere afmeting wenst van paslatten, vul gerust al in hoeveel je hier wenst.

Tip

Geef altijd de overmeten maat van de kast in, wij zorgen dan dat dit perfect in orde komt.

Komen jullie mijn kast opmeten?

Ja, wij kunnen uw kast komen opmeten. U kunt hiervoor een afspraak maken via onze opmeetservice.

Afspraak opmeetservice

Wie meet de kast op?

Je kan de afmetingen van je kast zelf heel snel en eenvoudig met behulp van onze meetaanwijzingen bepalen. Hierbij is het belangrijk om de rekening te houden met de tussenruimte zoals omschreven in onze meetaanwijzingen.

Wat moet ik doen om zeker te zijn dat de kast zal passen?

Wij stellen je voor iedere kastvorm een opmeethandleiding ter beschikking, hiermee wordt het opmeten heel eenvoudig.

Inbouwkasten worden altijd met wat extra ruimte aan alle kanten gemeten. Deze ruimte heb je nodig om de kast zonder problemen te kunnen monteren. Dit betekent dat als je met een rol- of vouwmeter en een potlood om kan gaan, er eigenlijk niets mis kan gaan!

Ontwerpen

Ik zou graag een hoekkast op maat laten maken, is dit mogelijk?

Indien u speciale wensen heeft zoals een hoekkast, ophangkast of andere opties kunt u ons hiervoor altijd contacteren dan staan wij u bij om uw kast zo te ontwerpen.

Ik zou graag zwevende kast maken?

Onze configurator kan nog niet gebruikt worden voor zwevende kasten te maken, wij hebben uiteraard hier wel een oplossing voor.

Bij de laatste stap kan je opmerking geven, zet hier in dat je deze kast wil ophangen. Dan zorgen wij ervoor dat dit in orde komt.

Tip

De afmeting dat je ingeeft is de hoogte of breedte dat je de kast wenst.

Kan ik mijn eigen handvaten gebruiken?

Dit kan zeker en vast. Woodiy heeft een ruim assortiment aan grepen om uit te kiezen maar, kies je liever je eigen grepen dan is dit uiteraard geen probleem! Vermeld dit bij jouw bestelling zodat we kunnen zorgen dat er geen voorgeboorde handgreep gaatjes aanwezig zijn in de deuren. Voor verdere informatie kan je ons een e-mailtje sturen via het contactformulier.

Ik wil een inloopkledingkast, maar kan die niet online ontwerpen?

Wij stellen je voor iedere kastvorm een opmeethandleiding ter beschikking, hiermee wordt het opmeten heel eenvoudig.

Inbouwkasten worden altijd met wat extra ruimte aan alle kanten gemeten. Deze ruimte heb je nodig om de kast zonder problemen te kunnen monteren. Dit betekent dat als je met een rol- of vouwmeter en een potlood om kan gaan, er eigenlijk niets mis kan gaan!

Hoe kies ik een passend decor?

Als u niet zeker bent in welk decor uw nieuwe kast gemaakt moet worden is het mogelijk om, kosteloos kleurstallen toegestuurd te krijgen. Hiermee kunt u in alle rust uw favoriete decor voor uw nieuwe kast uitzoeken.

Waarom vind ik geen prijslijst?

Alle meubels worden naar individuele maten geproduceerd. Dit betekend dat geen enkel meubel het zelfde zal zijn, dit is dus ook het geval met de prijs. Om de prijzen voor onze meubels te vinden moet u een meubel ontwerpen in de configurator. Hier staat dan ook meteen de prijs bij.

Indeling kasten

Kan ik zelf kiezen waar ik mijn legboorden plaats?

Ja, onze kasten hebben een rijboring die start en stopt op +-20 cm. De rijboring is om de 32 mm, je kan uw legboorden of vast legboord plaatsen naargelang het uw uitkomt.

Tip

Kijk goed uit dat je uw vast legboord niet te dicht op een scharnier voetje plaatst.

Uw vast legboord houd de regel van 1/3 van de hoogte van de kast, het best is deze aan de bovenzijde te plaatsen.

Kan ik legboorden in een andere kast plaatsen?

Ja, onze kasten zijn gelijk verdeeld, legboorden van bv een dubbele kast kan je perfect links of rechts in een dubbele kast plaatsen.

Welke diepte neem ik het best voor een klederlift?

Voor een klederlift raden wij aan dat je kast zeker een diepte heeft van 600 mm, dan kan je daar uw kapstok gemakkelijk ophangen, de minimum diepte voor een kleerhanger comfortabel te hangen is 55 cm.

Kan ik een extra opening/uitzaging vragen?

Dit kan je zeker doen, het best is dat je uw configuratie opslaat en uw vraag met de uitzaging/opening naar ons Mailt

hello@woodiy.be

Zijn de grepen al voorgeboord?

Wij boren de grepen niet voor, dit omdat wij niet weten op welke hoogte je deze wenst.

Tip

De gemiddelde hoogte van een greep word op 105 cm geplaatst (midden)

Bij het boren hou een blokje afvalhout achter het te boren gat, dan zal er geen afsplintering gebeuren. Gebruik een scherpe boor dia 5 of 6 mm

Ik wil een extra aanpassing? Maar vindt dit niet terug in de configurator.

Kan ik extra aanpassingen vragen?

Ja je kan dit, sla je kastenwand op en stuur de link naar je e-mail adres.

Stuur ons een mailtje naar hello@woodiy.be met uw link en de nodige aanpassingen wij zorgen dat je binnen de 24 u een antwoord krijgt op uw vraag.

Kan er een dikker werkblad gemaakt worden?

Ja dit kan perfect, je kan dit vermelden in stap 6 bij opmerking.

de extra kost hiervoor is per kastwand 50€ Incl. BTW. Wij sturen je nadien de factuur hiervoor.

Kan er een extra uitzaging/boring gemaakt worden?

Ja dit kan perfect, je kan dit vermelden in stap 6 bij opmerking.

de extra kost hiervoor is per stuk 5€ Incl. BTW. Wij sturen je nadien de factuur hiervoor.

Tip: vraag ons per mail een opmeetschema voor de hoek.

Wij willen graag verticale lijnen in onze MDF deuren

Ja dit kan perfect, wens je gelijk verdeelde of niet gelijk verdeelde lijnen in uw deuren, vermeld dit in stap 6 bij opmerkingen.

de extra kost hiervoor is per kastwand 55€ Incl. BTW. Wij sturen je nadien de factuur hiervoor.

Er zit een balk in de weg!

Geen probleem wij kunnen dit perfect uitwerken voor jullie, vermeld dit in stap 6 bij opmerkingen.

de extra kost hiervoor is per hoek uitwerking 55€ Incl. BTW. Wij sturen je nadien de factuur hiervoor.

Tip: vraag ons per mail een opmeetschema voor de hoek.

Levering en levertijd

Leveren jullie buiten België?

Jazeker, wij leveren In België en Nederland.

Ik woon op een appartement, is dit een probleem?

Woodiy levert op gelijkvloers. Als de klant een verhuislift heeft ingehuurd kunnen wij dit wel afspreken om op dat ogenblik van de verhuislift te leveren. Gelieve dit ook op voorhand te vermelden door ons te contacteren.

Hoe lang is de levertijd?

De leveringstermijn wordt aangegeven in de configurator. We streven ernaar om een leveringsdatum binnen 5 werkdagen af te spreken (feestdagen en wettelijke verlofdagen kunnen van invloed zijn op uw bestelling). Vaak verloopt de levering nog sneller. De exacte leverdatum wordt van tevoren afgesproken.

Ik zou graag zelf mijn levering dag/uur kiezen. Is dit mogelijk?

Indien je uw kast later geleverd wil hebben op een specifieke datum kun je ons hiervoor zeker contacteren.

Wanneer kan ik mijn kast exact verwachten?

Wij leveren van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 u. Wij maken een afspraak met jullie op voorhand wanneer je ons mag verwachten, ben je de 2 de levering van de dag krijg je een seintje van de chauffeur wanneer hij vertrekt van de vorige referentie met een timing.

Alles de levering langer dan één uur duurt door vertraging die niet aan ons te wijten is, zijn we genoodzaakt om per begonnen kwartier € 10 extra aan te rekenen.

Hoe gaat de levering te werk?

Tussen de afgesproken uren mag je ons verwachten.

Bij aankomst worden alle panelen los uitgeladen van onze transportkar, deze worden netjes geleverd op gelijksvloer. De elementen worden bewust niet apart verpakt dit is goed voor jou en het milieu, daarmee zorgen wij ook dat jouw afval tot een minimum beperkt word.

Om de leveringskost zo laag mogelijk te houden sturen wij maar één chauffeur op pad. Zorg jij voor een paar helpende handen tijdens het uitladen? Als de levering langer dan één uur duurt door vertraging die niet aan ons te wijten is, dan zullen wij genoodzaakt  om per begonnen kwartier  € 10 extra aan te rekenen .

Worden de meubels ook in het buitenland geleverd?

Momenteel leveren we enkel in België en Nederland.

Wat gebeurt er, als er bij de levering beschadigde delen zijn?

Elk pakket wordt heel zorgvuldig verpakt. Het komt dan ook maar zelden voor, dat er tijdens het transport schade ontstaat. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan zorgen wij er natuurlijk voor dat dit snel opgelost wordt. Tot de kast intact bij je aangeleverd is, dragen wij het risico. Het wordt echter wel van jou verwacht dat je binnen 3 dagen nagaat of er geen beschadigingen aan de onderdelen zijn. Na deze periode dragen wij hiervoor geen risico meer.

Bestellen

Heb ik garantie op onze kast?

Wij bieden 5 jaar garantie aan op jouw kasten! Bovendien hanteren wij wat betreft het leveren van goederen de wettelijke minimum garantietermijn van twee jaar indien het goed niet conform is aan de geplaatste bestelling. Dit betekent dat bij gebreken of defecten aan het goed tot 2 jaar na de levering dit goed kosteloos wordt hersteld, of vervangen.

Kan ik alleen met de online configurator bestellingen plaatsen?

Nee, je kunt ons ook een schets met de gewenste maten van de gewenste kast opsturen. Wij ontwerpen dan jouw kast voor je en sturen je een aanbieding toe. Hiervoor kun je ons eenvoudig via e-mail bereiken op hello@woodiy.be .

Is het mogelijk onderdelen van mijn kast nog na te bestellen?

Mocht er in de loop der tijd een onderdeel van een kast beschadigd raken dan kan je dit zonder problemen nabestellen. Alle bestellingen worden door ons bijgehouden. Hierdoor is het voldoende om de bestelnummer en het specifieke onderdeel te vermelden. Het gewenste onderdeel wordt vervolgens geproduceerd en opgestuurd.

Kan ik mijn meubelstuk zelf ophalen om hiermee vrachtkosten te besparen?

Dit kan uiteraard je kan bij bestellingen onder de € 1000 kiezen om “zelf ophalen” aan te klikken.

Bij bestellingen boven de € 1000 is de levering altijd gratis.

Bestel gratis 3 stalen om eenvoudig de binnen- en buitenafwerking van uw kast te bepalen.

5 Jaar garantie

Snel en ongecompliceerd inclusief inruillevering. Lees meer over onze kwaliteitsgarantie.

Belgische kwaliteit

Wij hebben er bewust voor gekozen om alle meubels in ons eigen atelier te produceren. Lees meer over ons machinepark.

Woodiy is een onderdeel van T-Design en staat garant voor hoogwaardige kasten op maat, aan een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Elke maatkast wordt verwezelijkt in het hoogtechnologisch machine park van T-Design Knokke.
www.tdesignknokke.be